Alla inlägg under mars 2010

Av EliDa - 16 mars 2010 10:19

Jag är på dag  244 av 280. (87,1%).

Jag är i vecka 35.
Jag har gått 34 fulla veckor och 5 fulla dagar (v34+5).
Jag är i 9:e graviditetsmånaden
Jag har 36 dagar kvar till beräknad förlossning (21 April 2010)

Av EliDa - 16 mars 2010 10:14

Bebis

Barnets hjärta slår cirka 120–160 slag i minuten. Nu börjar det bli trångt, och därför håller sig barnet mer stilla än tidigare. Dessutom har ditt barn kanske vänt sig så att huvudet pekar nedåt, redo för förlossningen. Som om inte det vore nog så lägger barnet på sig mellan 25 och 30 gram per dag. Hon eller han har inte lika mycket plats som tidigare

Kroppen

En del kvinnor får en hemsk klåda, särskilt på magen, i handflatorna och på fotsulorna. Du kan lindra klådan genom att smörja in dig med fuktkräm och borsta med en mjuk babyborste där det kliar som värst. Berätta för barnmorskan eller läkaren om du lider av klåda. Du känner dig säkert tung och klumpig. Du blir förmodligen lätt irriterad. Din mage är ofta i vägen, och armarna känns för korta. Det går inte att hitta en bekväm sovställning. Det enda du kan göra är att sova på sidan. Vissa strategiskt utplacerade kuddar kan också hjälpa. Nu är det inte fel att byta skor med snörning, som gympaskor, mot skor du inte behöver knyta. Inga klackar är modellen. Högklackat och platåskor är visserligen snyggt, men nu behöver du stabilitet. Fotmassage är alltid välkommet. Be din partner att massera dig. På en gång.

Källa:  Libero

Av EliDa - 16 mars 2010 09:44

Okej dags att uppdatera lite igen då, förra veckan var barnen här & orken till att blogga fanns inte riktigt där. Varje dag känns ju nästan likadan & väntan på Knytet är inte mindre nu. Har i allafall hunnit gå in i V. 35 & info om den veckan kommer. Jag har börjat fylla upp frysen med fikabröd inför dels Kristoffer´s 8~årsdag & om det kommer besök. 


Känner mig rätt tung & otymplig nu trots den lilla viktuppgången (+ 5 Kg förra vägningen  sen inskrivningen) Armarna känns för korta & det är svårt med både jacka & skor. Vaknar dessutom minst 2 gånger varje natt för kisspaus, lägg sen till att jag har svårt att ligga bekvämt & vaknar till i stort sett varje gång jag ska vända mig i sängen. Ibland vill jag bara bryta ihop, blir lite gnäll ibland men självklart kommer det vara värt precis varenda stund när allt är klart. 


Vi väntar fortfarande på snittdatum men det kommer väl. Vi hade ju bokat in datum för ännu ett UL för att fastställa var moderkakan ligger placerad. Den bokades ju av men nu vill dom i Norrköping där snittet ska ske att det ska göras så vi har fått en tid den 1/4, ska bli kul. Kände mig ju lite besviken då vi fick avboka tiden. Förhoppningsvis kan vi då även få ett hum om hur "stor" den Lill* är då magen faktiskt inte enligt vissa inte är så superstor, men jag följer min kurva & det är väl huvudsaken. 


Nu måste jag fortsätta med baket....en doft av nybakad sockerkaka sprider sig i köket. 

Av EliDa - 8 mars 2010 11:36

I Tordags var vi i Motala på både Mvc & läkarbesök. Magen växer som den ska, värdena var bra & hjärtljuden ligger kvar på stadiga 140, precis som Kristoffer vilket får mig att tro att det kan vara en liten kille. Men det har jag ju varit övertygad om förut när det gällde Isabella så jag tänker inte förvånas den dagen Knytet föds & jag själv får se vad det är för en krabat. Det börjar kännas spännande nu....vem är det som huserar runt därinne?


Efter Mvcbesöket tog vi en fika då vi hade väntetid innan vi skulle in till läkaren. Hon berättade lite om snittet, hur det kommer fungera. Vi fick även veta vad vi ska vara beredda på om det skulle komma igång av sig självt innan datumet för snittet. Vi bör ju vara beredda på att det kanske går snabbt & vi inte hinner få snittet. Men jag känner mig lugn & trygg, det kommer säkert gå lika bra som tidigare. Fick även veta att pga mitt BMI kommer jag få ta sprutor i en vecka mot proppar. Jag ska sticka mig själv, blir spännande. Men det får jag ju lära mig på sjukhuset. Nu väntar vi med spänning på vilket datum vi blir kallade för snitt, men jag funderar faktiskt på att hålla det för oss själva, för att överraska familj & vänner. 


44 dagar till Bf

Av EliDa - 8 mars 2010 11:24

Nu har det varit några dagar då jag inte orkat skriva något igen så då tar jag igen det nu =)

Det är vår i luften idag, solen skiner & snön droppar från taket. Hoppas verkligen en stor mängd hinner smälta undan. I Lördags var Sambon iväg hela dagen så en stund mitt på dagen satt vi (Bebis & jag) i solen & njöt. Läste en gravidtidning & solade ansiktet. Jackan uppknäppt & magen mitt i solen, så det var lite aktivitet.


Igår var vi hemma & fixade lite. Isabella har fått en "ny" säng, hans bror skulle slänga sin vid flytten i Lördags så då tog Rickard hem till henne istället, en bredare & högre. Hoppas hon blir glad när hon kommer senare idag. Jag tvättade upp bebiskläder & lakan. Vek ihop & la in i min garderob tills vidare. Tömde även den lilla byrån i badrummet. Idag får vi nämligen hem skötbordet, ska köpa Exet´s istället, det är ändå samma modell. Ska även köpa deras gåstol när deras grabb inte behöver den. Har bäddat vagnen idag & lagt ner lite småsaker i skötväskan. 

Nu har jag även beställt en Labanfilt från Annas Babyshop, tror inte jag kommer ångra mig. 

Av EliDa - 8 mars 2010 11:21

Bebis

Barnet är nu fullt utvecklat, och kroppen har rätt proportioner. Hon eller han börjar bli starkare, och du kan känna rörelserna mer tydligt än någonsin tidigare. Huden är lätt pigmenterad. Pupillerna är nu välutvecklade och kan dra ihop sig. Barnet kan se skillnad mellan natt och dag. Vissa tror till och med att barnet kan fokusera blicken. Barnet känner igen din och din partners röst.


Kroppen

Har du märkt av att magen har blivit lägre ännu? Det kanske är för tidigt, men då vet du åtminstone vad du har att se fram emot! Några veckor innan värkarna börjar, eller när värkarna precis har börjat, kanske du ser att din mage har förändrats. När barnets huvud tränger in i livmoderhalsen flyttar sig allt nedåt. 

Vissa säger att det är ett mirakel. Det är lättare att andas igen! Andra hävdar bestämt att de har fått tillbaka sin midja... 
Oroa dig inte om din mage inte verkar lägre. Detta inträffar inte vid varje graviditet. Det är också vanligt att barnet sjunker ned precis innan värkarna börjar, eller under värkarbetet. 
Det kan vara lite obekvämt när barnets huvud når bäckenbottenmusklerna. Det är en stickande känsla. Ligg på sidan. Det hjälper till att minska trycket i bäckenet och på nerver, blodkärl och artärer i bäckenregionen.


Källa: Libero

Av EliDa - 1 mars 2010 11:04

Är lite dålig på att ta bilder på magen, men jag är väl inte så förtjust i att exponera mig själv. Men det kan ju vara kul att ha i framtiden. Så här ser i allafall magen ut i V.33 (32+1)


  


Nästa vecka när barnen kommer får vi nog ta & fota/filma när dom målar ett konstverk på den. Det fick Isabella göra när Kristoffer låg i magen...det tyckte hon var kul. Visserligen var hon 4 år vid det tillfället men jag tror nog hon vill måla något nu igen.

Välkommen


Välkommen till mitt lilla krypin. Här klottrar jag om min vardag som trebarnsmamma varvat med en massa foton, några recept, lite pyssel och annat skojigt.

   

Dåtid:

Det sista jag skrev:

Jag bloggar om....

Nutid:

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Arkiverat:

Hur många hittar hit?

Leta efter

Jag Läser:

Fråga mig

0 besvarade frågor

Fotoutmaning

 

 

Gästbok


Skapa flashcards