Alla inlägg under juli 2010

Av EliDa - 6 juli 2010 11:53

Kl 05.00 imorse vaknade lilla fröken första gången, eller nästan i allafall. Hon har nämligen sovit hos oss hela natten då hon vaknade när jag la henne i sin säng då jag skulle sova. Sen var hon vaken en stund inatt vid 02.00 någon gång. Hon brukar ju vakna då så det var bara att avvakta & se om hon ville ha mat eftersom det var ett tag sen hon ätit. Men hon somnade snart om för att vakna vid 05 igen. Både Rickard & jag gick upp men han tog matningen. När han åkt till jobbet var Emelia på väg att somna om så då kröp vi ner i sängen & sov ett par timmar till. Vi har inte gjort så mycket idag, jag kör lite tvätt & disk, ska städa av toaletten & byta handdukar samt sätta upp namnskyltarna. Har laminerat dom så dom ska skyddas lite mot vattenstänk. Har även laminerat en utskrift på babymassage från Growing People, få se om hon tycker om det.

Av EliDa - 5 juli 2010 19:53

 


Bilden redigerad med hjälp av Picnik

Av EliDa - 5 juli 2010 14:45

När jag gjorde Del 1 så missade jag att berätta om hennes sociala sida. Hon ler nu flera gånger om dagen, inte bara åt sin pappa som var den som fick dom största leenden för ett tag sen. Hon skrattar även högt ibland & jollrar en del. Ibland när man pratar med henne så ger hon enorm respons. Det som är mysigt att se är hur hon lyser upp när Isabella & Kristoffer är nära eller pratar med henne. Även när hon ligger själv & man kommer & tittar till henne så blir hon så glad & vevar med både armar & ben. Det är med andra ord en liten social tjej vi har att göra med   

Av EliDa - 5 juli 2010 11:59

Jag har en hobby, att scrappa, men det sista året har jag varit dålig på det. Flytt, graviditet & en söt bebis har kommit i vägen. Men nu börjar det så smått klia lite i fingrarna igen. Så igår knåpade jag ihop ett kort till doppresenten. Håller även på att fixa namnskyltar till handdukarna på toaletten. Emelia ska få ett eget album med tiden hade jag tänkt, med Ul-bild, magbilder & annat sånt som jag vill minnas när hon blir äldre. För att kunna visa mmina läsare vad jag gör så öppnas här & nu en ny kategori: Scraphörnan   



Så här blev kortet jag gjorde igår

 

Av EliDa - 4 juli 2010 18:14

Då har man varit i kyrkan då, en kort & mysig dopgudstjänst. Huvudpersonen var vaken under hela cermonin & glad fram tills det att prästen hällde vatten över huvudet på honom, men han blev snart lugn igen. Emelia somnade redan i början & sov skönt. Det var ju svalt & skönt i kyrkan så lätt att slappna av. Efteråt ville alla fotografera i det fina vädret & det blev säkert fina bilder. Vi åkte vidare till Kyrkans hus för mat & fika. Smörgåstårta & vanlig tårta som båda var jättefina & goda. Det gick hyffsat bra att ha med Emelia men det var ganska varmt i lokalen så det var kanske inte så konstigt om hon gnällde lite. Presentöppning & kortläsning blev det också, Hugo fick bl.a en jättesöt "gunghäst", kläder & fina set med tallrikar & pipmugg. Är fortfarande ganska mätt efter tårtorna men vi ska grilla lite om en stund & försöka göra en mysig kväll. Imorrn åker barnen till Västervik med pappa Stefan så dom blir hämtade redan på förmiddagen.

Av EliDa - 3 juli 2010 22:07

Måste bara länka er till min dotter Isabella, ett av hennes intressen är att fotografera. Hon sålde jultidningar i vintras & samlade ihop så pass många poäng att hon kunde välja en kamera. I detta inlägg har hon fotat bl.a Emelia på min axel.

i ett annat har hon tagit ett så bra kort på vårat ena marsvin Vilda.

Av EliDa - 3 juli 2010 21:12

* En sak jag varit dålig på är att låta Emelia ligga på mage & träna på att lyfta huvudet. Nu försöker jag göra det några gånger om dagen men det är inte så populärt, hon blir så arg. Får fortsätta att träna, förhoppningsvis krävs det inte så mycket innan hon kommer på hur hon ska göra. Har testat med att lägga lite leksaker framför henne så snart upptäcker hon väl att det finns saker framför sig.


* Hon har börjat styra händerna mer medvetet, hon kämpar med att försöka trycka in hela knytnäven i munnen. Häromnatten låg hon & smackade högt & ljudligt när hon sultade på några fingrar. Hon har nog även börjat upptäcka fötterna, i bilen hem idag satt hon nämligen & knep med tårna & rörde fötterna samtidigt som hon tittade ner på dom precis som hon undrade vad 17 det var.


* Hon följer saker med blicken. Ovanför skötbordet har vi en mobil hon gillar skarpt. Vid våran säng sitter en lampa hon spanar in varje morron & när vi flyttar den så hänger hon med.


* Oftast kan man ( i allafall jag) tyda hennes gråtsignaler, när hon är trött, hungrig, vill ha sällskap/vara nära, är uttråkad. Det är så kul att höra henne när hon larvar sig, när hon tycker att det är sååå synd om sig själv. Hon vet precis hur hon ska skrika för att man ska komma rusandes & plocka upp henne, då skriker hon som igår då är det panik & då vare sig vill eller kan man låta henne ligga & gråta/skrika.

Välkommen


Välkommen till mitt lilla krypin. Här klottrar jag om min vardag som trebarnsmamma varvat med en massa foton, några recept, lite pyssel och annat skojigt.

   

Dåtid:

Det sista jag skrev:

Jag bloggar om....

Nutid:

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Juli 2010 >>>

Arkiverat:

Hur många hittar hit?

Leta efter

Jag Läser:

Fråga mig

0 besvarade frågor

Fotoutmaning

 

 

Gästbok


Skapa flashcards