Alla inlägg under oktober 2011

Av EliDa - 17 oktober 2011 07:10



   Grattis på 14-årsdagen Isabella     

Av EliDa - 16 oktober 2011 20:07

Så har helgen rusat förbi, snart måndag igen och dags för dagis...om nu Emelia inte fått feber under natten. Idag har vi bara haft en slapp söndag, ganska slapp i allafall. Rickard fixade lite med avloppet under badkaret och jag har vikt lite tvätt och tvättat upp mer tvätt. Var iväg och handlade hem lite mjölk, frukt och annat till veckan med barnen. 


Igår var vi på 70-årsfest, det var Rickards farbrors fru som fyllde år. Mycket folk, gott att äta och några roliga timmar blev det innan vi åkte hem med en trött Emelia. 


Imorrn fyller Isabella 14 år, måste scrappa ett kort innan hon kommer hem. Har skjutit upp det hela veckan så nu är det hög tid. Det blir ett par paket för att fira lite och till helgen blir det kalas är det tänkt. Tänker inte baka så mycket den här gången, det blir nog bullar, muffins eller rutor av något slag och så någon småkaka kanske och så får det bli tårta. 


Ska slå ner rumpan på lite mjukare underlag innan läggdags, godnatt, godnatt. 

Av EliDa - 14 oktober 2011 12:17

 



Usch vad dålig jag varit på att blogga i veckan, det händer liksom inte så mycket värt att skriva om. Trots att jag ändå har ett par ideér till inlägg så infinner sig inte riktigt känslan av att vilja få ner det. Men jag får väl göra ett försök under helge. Kan nog bli så att ett par inlägg läggs på datum bakåt i tiden, bl.a en dagens outfit från veckan och om Emelia som blev 18 månader igår.....stora tjejen. Måste bara tömma kameran på bilder och kolla till den lilla prinsessan som sover sött efter dagis och fotograferingen där....som jag hoppas ger bra bilder. Hon ville visst inte sitta själv på stolen så det fick bli lite improvisation (stavas det så?) Blir stor spänning i väntan på sms om att bilderna är klara.  

Av EliDa - 13 oktober 2011 15:30

 

( Bild från igår, dags att gå till dagis så mössan har åkt på )


13 oktober och LillSkrutt blir 18 månader.... 1½ år, bara 6 månader kvar tills hon fyller 2 år. Fort går det så det gäller att njuta varje sekund. Hon utvecklas och lär sig något nytt eller nya ord hela tiden. Ordförrådet är stort och hon härmar ofta efter när vi säger saker så nu får man väl passa tunfgan. Häromdagen så sa Rickard Skitunge till henne på skoj, då kom det något liknande från hennes lilla mun.


Hon förstår väldigt mycket och kan ta vissa "kommandon" som t.ex hämta skorna. Hon är en liten busunge och kan skoja till det ordentligt. Hon kan t.ex få det att se ut som hon kommer för att kramas men precis innan hon är framme, ja då byter hon tvärt håll. Hennes vilja är enorm och ofta är det illvrål om hon inte får som hon vill eller har trasslat till det för sig. 


Ordförrådet växer som jag skrev för varje dag, riktigt kul att höra henne prata. Hon låtsaspratar i telefonen, gör precis som hon sett oss göra: pratar lite, skrattar och säger hejdå *s* Ursött ;)

Förutom dom gamla orden hon sagt länge nu (mamma, pappa, lampa, titta, ojj osv) så säger hon:

Buppa: Strumpa

Boppa: Bolibompa

Bebba: Bella

Atte: Vatten

Kacke: Kaffe

Titta: Titta/Sitta

Kakka: Kaka/Kex

Kocka: Klocka

Böja: Blöja

Nenne: Napp/Välling/Banan

Ko: Sko/Skor

Appe/Pappe: Papper

Mommo: Mormor?

Boj: Boll

Tutu: Tuttut (Flytta på dig)

Tittu: Tittut

Noo: Ost


Av EliDa - 12 oktober 2011 13:30

 

Tröja: MyKidoo

Byxor: MyKidoo

Strumpor: CityGross

Mössa: MyKidoo

Av EliDa - 12 oktober 2011 12:11

Det känns som jag bara pratat i telefon idag, korta men flera samtal har det blivit. Först var det läkaren som ringde och pratade lite. Är nu sjukskriven oktober månad ut, har även fått läkarintyg. På tisdag efter sjukgymnasten ska jag passa på att gå på dropinröntgen när jag ändå är i Mjölby. Om ca två veckor så kanske det kan bli en kortisonspruta till om det behövs, få se vad som sägs nästa vecka. 


Sen blev det även samtal till Telia, Tre och Rickard och så har dom ringt från Sector ang nermontering av larmet. Vi ska byta larmbolag av lite olika anledningar. Så den killen kommer senare och fixar bort alla sensorer. 


Efter alla samtal var det dags att traska iväg till Bvc för vägning och mätning av Emelia. Hon väger 13,1 Kg och är 81 cm lång så växer gör hon och följer sina kurvor perfekt. Fick nya AD-droppar igen...måste börja bli noggrannare med dom så det får bli en omstart idag. En spruta blev det också, i armen och det var inte speciellt poppis...så ledsen. Det var vaccination mot Mässling, Påssjuka och Röda hund den här gången. Vi pratade även om uvecklingen och pratet. Ett barn i Emelias ålder ska i genomsnitt kunna 8 -10 ord och Emelia kan nog det dubbla....så som hon pratar och kan göra sig förstådd. Nästa besök på Bvc blir inte förrens om något år, vid 2½ årskontrollen. 


Efter Bvc gick vi till Öf en stund, hann i allafall med en liten fika och en lekstund. Fick skjuts av Anna hem så nu sitter jag här, Emelia sover om än lite oroligt. Hon är lite snorig och hostar men har varit det någon vecka nu så jag hoppas det snart är bättre. På fredag är det fotografering på dagis och det vill vi inte missa. Imorrn blir det dejt med Anna igen, en sån där lång torsdagsdejt med frukost lunch och fika på Öf och så lämning och hämtning av barn såklart. 

Av EliDa - 8 oktober 2011 10:49

Barn är som tvättsvampar

dom suger åt sig all vår styrka

men när vi kramar dom

får vi den tillbaka




     Älskar er mina ungar    

Av EliDa - 7 oktober 2011 21:46


30 - 35 stycken

Botten: 

4 ägg 
4 dl strösocker 
5 dl vetemjöl 
4 tsk bakpulver 
2,5 dl vatten, varmt 

Glasyr: 
200 g smör, smält 
2,5 dl strösocker 
2 äggulor 
4 msk vaniljsocker 


Garnering: 
1,5 dl kokosflingor 


Gör så här:
* Klä en långpanna med bakplåtspapper eller smörj den med margarin.
Botten: 
* Vispa ägg och socker pösigt

* Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i äggsmeten

* Rör om.
* Tillsätt det varma vattnet (kokat och svalnat något) under omrörning.

* Grädda i 175 grader i ca 15 minuter, prova med sticka. Låt svalna.

Glasyr: 
* Smält smöret, tillsätt socker, äggulor och vaniljsocker under omrörning. (4 msk vaniljsocker kan låta mycket men det behövs alltihop)

* Låt småsjuda en liten stund under omrörning då det ska smaka lite kolaaktigt samt att sockret måste smälta.

* Bred glasyren på den kalla kakan. (Glasyren är ganska lös men stelnar när den blir kall)

* Strö över med kokos

* Låt kakan stå kallt

* Skär sedan i rutor. 

Jag hade inga kokosflingor så jag tog strössel istället, men kokos är säkert godare :)


Receptet kommer från Matklubben

Välkommen


Välkommen till mitt lilla krypin. Här klottrar jag om min vardag som trebarnsmamma varvat med en massa foton, några recept, lite pyssel och annat skojigt.

   

Dåtid:

Det sista jag skrev:

Jag bloggar om....

Nutid:

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Arkiverat:

Hur många hittar hit?

Leta efter

Jag Läser:

Fråga mig

0 besvarade frågor

Fotoutmaning

 

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards