Alla inlägg under januari 2012

Av EliDa - 21 januari 2012 16:13

Vad man räknar timmar efter att barnen.....i detta fall Emelia kräkts. 12, 15, 18, ja ni förstår. Men det kom aldrig något mer så nog var det så att det var ganska fullt i magen. Natten till igår blev lite längre än normal och hon sov lite oroligare. Framåt morronen hämtade jag över henne till mig och somnade om. När vi sen vaknade var Rickard hemma på sina timmar. Igår hade hon mer feber och hon sov större delen av dagen för att framåt eftermiddagen komma tillbaka till sitt vanliga jag med lite lek och ett jäkla temperament.


Eftersom hon var så pigg igår kunde vi ge oss iväg till Ikano och IKEA. jag köpte mig tre tröjor på Lindex, fick ju presentkort i julklapp så hittade en på rean + två andra som jag köpte och så en mascara. Fick ju lägga till lite men inga jättesummor. Det blev även ett puder inne på H&M så nu kan jag börja sminka mig lite och slippa se ut som ett   Ett par ärenden till innan vi tog IKEA som vi var där för....egentligen. Det blev en del inköp, bl.a en trofasthylla till Emelia, hon fick även två fönsterlampor, en röd och en vit men ser nu att det kanske skulle varit snyggare med bara röda....få se hur det känns om ett par dar så får vi väl byta ut den vita en annan gång. Det blev även lite nytt till dom stora och jag hoppas dom blir glatt överraskade på måndag, annars.....  

Av EliDa - 20 januari 2012 14:04

Häromdan började vi prata om köksassistenter här hemma, vem skulle inte vilja ha en snygging i sitt kök. Men dom är lite dyra, speciellt för våran ekonomi. Men jag har världens bästa Älskling, han började söka lite och hittade på Tradera. Inte en KA men en med samma kapacitet och liknande verktyg för bara en bråkdel av priset. Ny dessutom från en onlinebutik. Igår budade han hem en åt oss 


 


Så nu är planen att vi ska tjäna in dessa pengar (dryga 1000lappen) på att till största del baka vårt eget bröd, blir ju så mycket smidigare med en maskin och godare smak. För den som blir intresserad så är det bara att kolla in Tradera för det finns flera att buda på. Så ful är den väl inte heller?

Av EliDa - 20 januari 2012 13:15

Det blev en riktigt trevlig kväll igår, fick bra försäljning också....jättekul *Tack Vänner* Jag får hem tre produkter för 60 kr, inte dåligt. Valde Bearnaise som extragåvan och för mina 10% tog vi Tacokrydda och Nahrovit skogsbär.....ett måltidsersättningspilver. När alla hade åkt hem utom Jessica satt Emelia i soffan med lite kvällsvälling och rätt var det var så började hon hosta och sen kom det kräk, stackars liten. Men jag kan nog nästan säga att det berodde på att hon smakat av allt hon också, + fikat, det blev nog för mycket för hennes lilla mage med alla kryddor och smaker. Hon hade heller inte ätit så mycket under da´n igår. Det har inte kommit något mer men hon är varm och väldigt hängig. Sover mycket varvat med fim i soffan. Hon fick en supp för en stund sen som förhoppningsvis hjälper lite. Vi har lite planer imorron som vi tänkt göra men i värsta fall kan Rickard åka ensam så får jag stanna hemma.  Men vi får se hur hon mår resten av dagen och natten, vi får tillbringa dagen i soffan. 

Av EliDa - 18 januari 2012 16:59

Får bli ett par dagar hemma med Emelia, hon har fått feber....något som går på dagis nu. Den var inte så hög som igår kväll men ändå feber så hon mår bäst hemma med mig. Hon ligger just nu i soffan och kollar Bolibompa, med veckans tråkigaste programledare, förlåt men jag har svårt för honom. Hon  har inte ätit upp sin välling, verkar inte vara speciellt hungrig. Det var likadant igår morse, hon var lite småseg så det var säkert något på gång redan då. 


Så senare ska jag passa på att städa lite inför kvällens kryddparty. Bakade mockamuffins igår och var och handlade frallor och lite gott pålägg till fikat. Ska bli trevligt, Rickard får hjälpa till med Emelia, bara hoppas på att hon inte är superdålig men det tror jag inte. Måste också slänga ihop en överklagan till FK, det har gått lite tid nu så jag måste sätta fart. Vet bara inte om jag orkar, men det är värt ett försök för att få pengarna vi varit utan. Sen finns det nog en del tvätt....har inte kollat, bara slängt in det som tvättas ska i en hög på golvet. 


Igår såg jag att E´s 13e tand spruckit igenom, det blev den i överkäken, vänster sida. Hon hade ju dom fyra framtänderna både uppe och nere sen fyra kindtänder. Nu är det hörntänderna som kommer, förmodligen ganska tätt. Det har verkat lite ömt att borsta för henne, hon har ryggat tillbaka....nu går det lättare igen. Gör väl inte lika ont när tanden väl kommit igenom tandköttet. 


Vad gör ni idag då?

Av EliDa - 16 januari 2012 12:43

 


Inte ett dugg bättre imorse, snarare värre, först nu känns det mindre irriterat. Som tur var hade Rickard tänkt komma hem så han lämnade och hämtade Emelia på dagis. Jag hade inte kunnat gå ut så då hade hon fått vara hemma. Det gjorde väldigt ont och tårades för minsta lilla. Efter frukost och lite tv somnade jag på soffan och sov så pass hårt att jag inte märkte när Rickard hämtade Emelia. Vaknade till och då var klockan mycket, såg bilen utanför men ingen som svarade när jag ropade. Öppnade dörren och ser att dom precis kört upp på garageuppfarten. Nu har han åkt till jobbet och Emelia sover så jag ska nog vila ögat lite till.

Av EliDa - 15 januari 2012 19:47

Ihhh så röd och irriterad jag är i vänsterögat igen, var det i julas och nu är det tillbaka. Så nu har jag plockat ut linserna och slängt dom + etuiet. Förra gången så la jag dom i vätska några dar och sen körde på samma par. Jag har nog sovit med dom i för många nätter. Det är så skönt att se ordentligt på nätterna när jag måste upp på toa eller för att hämta Emelia. Men nu är det inte skönt alls. Men förhoppningsvis är det lite bättre imorron när jag fått vila ögat ordentligt under natten. 


Igår tog jag med mig barnen....inte Isabella men dom andra två på julgransplundring i Östra Tollstad. Det blev lite missförstånd mellan Rickard och mig så vi gick själva, han sa att han inte ville följa med sen surade han ihop för något och jag ville inte be om skjuts.....tokigt men så kan det bli. Kristoffer var i allafall jätteduktig, jag också eftersom det tog lite mer än en timme att gå dit och lika länge att gå hem. Så över två timmars promenad blev det igår   Känns jätteskönt idag även om jag var lite trött igår kväll. Där dansade vi kring granen, fikade, tog lotter (vann två små saker till K) och träffade Tomten. Oh herregud, Emelia blev som en apunge, hon klängde sig fast vid mig och var hysteriskt rädd. Men han såg läskig ut, man såg knappt något av ansiktet så jag förstår henne. Lite bättre var det när vi gick undan och bäst när han försvann   En påse med lite godis och frukt i fick alla barn, fick bli lite färdkost för barnen på vägen hem.


Godis har jag inte ätit alls så mycket som jag brukar, trots att Rickard köpte en billig Paradisask i fredags + kexchoklad från Eldorado. Lite fika blev det ju igår, känner mig väldigt nöjd med veckan. Kan nog ha karaktär bara jag bestämmer mig för det. 

Av EliDa - 14 januari 2012 11:16

Nu har vi börjat komma in i våra vanliga kvällsrutiner för Emelia efter den långa ledigheten. Hon har sina små egenheter våran Fröken. Efter kvällsmat och ev bad så byter vi blöja och tar på pjyamas. sen får hon välling innan tandborstningen. Det är här det måste vara på ett visst sätt   Själva tandborstningen är inte det roligaste så vi brukar hjälpas åt, en borstar medans hon sitter i knät på den andra. Så får hon borsta lite själv också innan hon ska skölja



Hon hänger som en trasdocka över handfatet och doppar tandborsten i vattnet och sörplar i sig *haha* Sen ska hon själv ställa tillbaka tandborsten och torka sig om munnen. Hon har även börjat tända och släcka men då får man lyfta upp henne. Vi har även börjat läsa godnattsaga, en kort varje kväll. Då ska vi sitta på mattan i hennes rum. Oftast sticker hon efter sagan så man får jaga men hon är snart i säng efter en busstund   

Av EliDa - 14 januari 2012 11:02

Jag har börjat fundera på hur jag ska göra med förvaringen i Emelias rum nu när det börjar bli en hel del saker. Hon har ju inte världens lättaste rum att möblera heller med garderoberna som inte har nytt golv under sig, väggen i mitten av rummet som blivit nertagen och så två stora fönster på ena långsidan. Jag var hemma hos Elisabeth och Gabriel i slutet av förra året och i hans rum hade dom Trofast serien


Vi har ju några sådana lådor men det går att variera med andra lådor och hyllor också så man kan ha både böcker och större leksaker på olika höjd för Emelia. Så två eller tre sådana skulle jag vilja ha in i hennes rum. Just den här kombinationen med lådorna kostar runt 500 Kr tror jag men man kan ju köpa bara stommen och sen fylla på med lådor och hyllor som man vill.      


Sen har jag sett ett par gånger att folk köpt besticklådor med större fack än för matbesticken. Men jag har alltid kommit så långt ifrån den avdelningen då så jag har inte hunnit se dom. Nu sökte jag på nätet så nästa Ikeabesök ska vi köpa ett par stycken till våra kökslådor och organisera om lite


 Har nämligen en låda som det är stans röra i, svårt att hitta det man vill ha ibland. Så med den här i lådan blir det nog bättre ordning på torpet. 

Välkommen


Välkommen till mitt lilla krypin. Här klottrar jag om min vardag som trebarnsmamma varvat med en massa foton, några recept, lite pyssel och annat skojigt.

   

Det sista jag skrev:

Jag bloggar om....

Nutid:

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Arkiverat:

Hur många hittar hit?

Leta efter

Jag Läser:

Fråga mig

0 besvarade frågor

Fotoutmaning

 

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards