Alla inlägg under februari 2012

Av EliDa - 4 februari 2012 15:08

Två sömntutor snarkar på varsitt håll, hade kunnat somna jag också men vi ska ju bort om en timme så jag får nog vackert hålla mig vaken. Det har ju varit full rulle idag också, eller ganska i alla fall. Kl 10 var det dags för klippning av Emelia, vi blev lite sena så det var bara att sätta henne i bilen direkt. Det gick sådär, hon var lite ledsen och ville gärna komma upp igen. Men det var en bra tjej som klippte och allt blev jämnt och bra. Tog bara det mest slitna, luggen och så lite uppklipp. Tog ca 10 minuter och kostade 250 kr.....dyrt men det får det vara värt, för vem vet hur det hade blivit om vi gjort det själva. Nästa gång får vi väl be Jessica om hjälp....hon brukar ju fixa klippningar. 


Vi har även tagit studiobilder, Stjärnstudio var på plats. Var osäker först om vi skulle ta kort på Emelia eftersom jag tänkte att hon bara skulle bli blyg och osäker men ohhh vad man kan bedra sig. Hon var med på noterna hela tiden och det blev ett par jättebra bilder. Fotografen tyckte hon var väldigt lätt att jobba med. Även Melvin tog bilder som såg ut att bli jättebra. Har satt ihop ett paket som vi ska ta hem och titta på så får vi se om det blir något köp. Kan vara kul med någon förstoring i allafall. 


Av EliDa - 4 februari 2012 14:26

Hos frisören


Efter klippningen

Av EliDa - 3 februari 2012 20:15

Ja så kändes det tidigare....aldrig mer tänkte jag också   Nu har irritationen släppt lite och kanske jag vågar ge mig på det någon annan gång.....om något år sisådär    Man skapar sig ju en bild av hur det ska gå och se ut och hur lätt allt kommer flyta....jo pyttsan. Med facit i hand skulle jag börjat lite tidigare så jag slapp känna stress när det inte gick så smidigt som jag tänkt mig. Det var inga svårigheter att slänga ihop degen men sen började bråket   Jag hade svårt att kavla ut riktigt tunt så resultatet blev ju att pirogerna sprack upp i ugnen. Men jag kan ha gjort misstaget med kaveln....det ska vara vatten i den och jag skippade det idag, kanske det gjorde att jag inte fick samma tryck i den som annars. Jaja, allt kan inte bli perfekt första gången och man lär sig ju av att göra om....göra rätt (?) Dom smakade i allafall ganska gott med lite tomat/gurksallad och gräddfil.....recept kommer tids nog    

Av EliDa - 3 februari 2012 13:13

KöksHulda får jobba idag och kanske imorrn beroende på vad jag orkar med idag. Just nu ligger det morotsmuffins på avsvalning i väntan på frostingen ska kunna spritsas på. Dom får bli kvällens fredagsmys. Sen ska jag testa att göra deg till pirogna till kvällens middag. Ev om jag hinner/orkar/har lust så ska jag göra en kladdkaka till morrondagens middagsträff hos Elisabeth och hennes familj. Annars slänger jag ihop den imorron när vi kommer från Ikano. 


Jag hoppas inte alla våra helgplaner spricker nu bara. Emelia hade feber imorse nämligen och fick vara hemma från dagis idag. Hon vaknade tidigt imorse/efternatten och lät väldigt hes och kraxig. Men hon har varit pigg och orkjade följa med till CityGross och blippa med scannern.....vilken glädje. Vi hämtade även upp kryddbeställningarna från provsmakningskvällen så nu har jag en massa beställningar att lämna ut....kul. 



Av EliDa - 1 februari 2012 12:30

Även om det går att svara i kommentarsrutan så svarar jag separat här så du inte missar svaret :)


Angelique

Tisdag 31 jan 19:38

Var det ett svårt program? Kanske ska ta & ladda ner det oxå. Blev ju jättefint:)


Svar: 

Jag tror inte det egentligen men jag är ju så van vid Picnick så det är ett nytt tankesätt jag måste lära mig och hitta dom olika funktionerna. Annars verkar det finnas ungefär samma och lite andra roligare saker....som collagen tex, så som jag gjort på dessa kunde jag inte göra innan :) 


Sen måste jag nog se om det går att kopiera bilderna innan jag redigerar dom en och en för jag upptäckte vad det såg ut som att orginalbilden blev omgjord. Så jag har en del kvar att testa på och lära mig.....


Här är en bild jag gjorde om nyss med bara lite skugga runt kanterna inne i bilden, svårt att se kanske eftersom det är en ganska mörk bakgrund runt Emelia. Den är även beskuren, innan såg man hela henne i soffan så efter redigeringen blev bilden så här i ursprungsalbumet.....man lär sig av sina misstag men det är ju inget större sådan. 


 

Välkommen


Välkommen till mitt lilla krypin. Här klottrar jag om min vardag som trebarnsmamma varvat med en massa foton, några recept, lite pyssel och annat skojigt.

   

Dåtid:

Det sista jag skrev:

Jag bloggar om....

Nutid:

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27 28
29
<<< Februari 2012 >>>

Arkiverat:

Hur många hittar hit?

Leta efter

Jag Läser:

Fråga mig

0 besvarade frågor

Fotoutmaning

 

 

Gästbok


Skapa flashcards