Alla inlägg under maj 2012

Av EliDa - 27 maj 2012 13:29


Grattis Loreen!

Av EliDa - 27 maj 2012 13:02

Igår gjorde vi en utflykt till Hästholmen tillsammans med Jessica och Fredrik som hade med sig Linnea, Linnea (Limpan) och Melvin. Även Anna var med och hade med sig Tim och Nelli. Det var riktigt varmt även om det var lite mulet. Vi satt på 31:ans Glass & Kök och åt glass.....som var supergod, hemgjord italiensk glass. Efteråt tog vi en promenad till hamnen och alla båtar, tog lite bilder på Emelia när hon satt på stenarna och tittade ut mot vattnet. Sen åkte vi för att lämna av Limpan hemma, vilken gård dom hade, pool, hundar, hästar och även höns med dom såg vi inte till. Stannade bara en kortis innan vi åkte hemåt, åt lite snabbt på McDonalds innan vi åkte hem och släppte av Anna med barn. 


På kvällen satt vi hos Jessica och Fredrik där vi grillade och drack lite gott. Anna gjorde oss sällskap också när hon hade kollat på sin systersons bal. Emelia och Tim busade hela tiden och lekte med vatten tills solen försvann och det blev lite kallare i luften. Kanske det var kul att ha en kompis som kan springa och förflytta sig lite mer än "bebisarna" Men snart så blir det nog hålligång på dom också. 




Idag tar vi det bara lugnt, vi har fyllt på i lilla poolen till Emelia och monterat hennes lekbord som hon fick av Jessica igår. Nu har vi sökt skugga och svalka inomhus, svårt att vara ute hela tiden när det är så varmt. Senare ska jag nog gå kolla när Kristoffer spelar hemmamatch, få se om dom andra gör mig sällskap. 






Ps: Bildcollaget är gjort i PicMonkey

Av EliDa - 25 maj 2012 07:34

Jag har precis klarat av månadens roliga....räkningarna, mindre roligt är att dom ynka kronorna som kommer in på kontot försvinner lika snabbt Men det går förhoppningsvis ihop sig den här månaden också, på något mindre enkelt sätt. Skönt i allafall att få det gjort, passade på eftersom Emelia verkar ta ordentlig sovmorron, kan hon få göra eftersom det är studiedag på dagis. Hon har vaknat några gånger under natten, varit ledsen och verkar orolig. Mycket drömmar kanske.....


Igår var nog varmaste dagen hittills, vilken hetta   På morronen såg det ut som det kunde bli dåligt, det var kolsvart på himlen och så kom det en skur. Men det drog förbi snart. Det var Förskolans dag igår så lite extra festligt var det för alla barn. Emelia vägrade såklart att klä ut sig, försökte men hon fick ett utbrott så det var bara att ta av kläderna igen. Tog på svarta långbyxor....stackars barn men bytte på henne när vi hämtade henne. 


Tog en promenad ner till Mobilia med Jessica och Melvin, stannade vid travet och kollade in cirkusdjuren, häftigt med kameler i våran lilla by ;) På Mobilia blev det lite shopping, ett paket till Gabriel som vi ska på kalas på senare idag, en vattenmugg med sugrör till Emelia och lite annat. Den lilla skitungen hällde ut en nästan full flaska med precis inköpt Lokavatten inne på Karlsson´s    Tur det inte var läsk kanske   Vi tog även en fika och bestämde oss för att äta pastasallad till kvällen tillsammans.....den blev senare väldigt god att inta på altanen.  När vi kände oss nöjda med våra timmar där så började en varm och jobbig väg hem, vi såg ut som kokta kräftor hahaha. Mycket vatten gick åt hemma sen och då kändes det skönt att bara sitta och ta det lite lugnt medans Emelia blaskade med vatten som vanligt, knappt så man kan komma därifrån. Så idag hoppas jag verkligen att Jessica hittar ett sånt vattenland på Gekås. 


Ska försöka komma ikapp med lite tvätt och städ här innan det är dags för oss att ta tåget till Mjölby och mitt besök på Af. Få se vad min jobbcoach har att säga. Skulle vara skönt med någon slags sysselsättning. 

Av EliDa - 23 maj 2012 19:40

Ännu en underbar solig dag, sommaren är här så det gäller att passa på att njuta ute så mycket det går. Därför blev det återigen en eftermiddag hos Jessica efter den öppna förskolan. Det känns mysigare där på något vis. Emelia fick blaska med vatten i bara blöja tills den var blöt, då fick det bli nakenfis. Hade bara ett par enstaka blöjor kvar men nu har vi fyllt på med tre paket så det ska väl räcka ett tag. Nackdelen med det här fina vädret och dagarna hemifrån är att det blir inget gjort här. Tvättberget växer, diskmaskinen måste plockas ur och fyllas på igen, dessutom behövs en ordentlig städning men Ingen har tagit ledigt tydligen så det blir inte nånting gjort. Men vad gör det om 100 år, det blir snart sämre väder, då får jag väl jobba ikapp. 


Imorrn ska Emelia vara på dagis lite andra tider och även få mat. Det är förskolans dag så det blir lite konsert eller teater och så bjuder dom alla barn på mat....trevligt. Jag måste ner en sväng till Mobilia igen för att leta present till en pojke vi ska på kalas till på fredag. Få se om det blir innan eller efter jag måste hämta Emelia. Efteråt kan vara roligare då det kommer en cirkus till orten imorron så vi kan kolla in lite djur kanske. Men det bestämmer jag imorrn, för trött för att ta beslut nu. På fredag ska jag även in till af, känns väl sådär en fredageftermiddag innan kalaset men det är snart gjort. Rickard kommer förhoppningsvis hem från Stockholm lagom tills jag ska dit så han får ta Emelia så kan dom vänta på mig innan vi åker hem tillsammans. 


Nu ska jag hämta något kallt att dricka och slå mig ner i soffan, börjar bli rätt trött. Äskar soooool som Emelia härmar en reklamsnutt men nu får det räcka för idag även om den värmer rätt gott fortfarande. 

Av EliDa - 23 maj 2012 07:54

Ska snart gå till Kyrkans hus och Öf, men jag hinner slänga in ett riktigt inlägg innan det är dags att gå. Skulle egentligen åkt in till Af senare men det mötet blev framskjutet. Så Emelia skulle börjat senare så istället får hon lite ledigt. det är ju dom sista gångerna nu innan sommarlovet så jag kände jag ville ha en dag med henne där. Blir kanske en sväng hem till Jessica efteråt, det är sommar ute nu så det blir mycket vattenlek där


 

Som i lördags t.ex när vi var där på Linneas konfirmationsfest. Melvin fick ett litet lekland i plast, jag har önskat ett till Emelia också så på fredag förhoppningsvis kan Jessica hitta ett i Ullared. Emelia satt och öste i och ur så till slut var hon dyblöt haha, tur att det torkar. Melvin kröp i och över hela bordet som egentligen ska stå på fyra ben. Men för hans skull tog vi bort dom och det gick ju bra det också


 

Emelia fick en massa kläder av en kompis förra veckan, bl.a en jättefin jeansklänning som hon var så fin i innan hon började busa med vatten


 


Fick agera fotograf igen, det blev många bra bilder som jag ska ta med på Usb till Jessica idag. 


I söndags var det dags för bortamatch för Kristoffers fotboll, dom mötte Västra Harg så vi behövde inte åka så långt. Det blev 13 - 0 till Mantorp, bra gjort! VH spelade jättebra i värmen med bara en avbytare + att det var två (jätteduktiga) tjejer med i laget. Emelia roade vi med såpbubblor, festisar och fika. Köpte i kiosken eftersom hjärnan min inte riktigt reflekterade över hur varmt det skulle bli. Därav även varma mysbyxor som till slut åkte av när det blev för varmt


 

Nu börjar det bli dags att packa ihop lite prylar, byta blöja och klä på LillSkrutta och ge oss iväg. 

På återseende   

Av EliDa - 22 maj 2012 14:19

Ett sponsrat reklam inlägg via Bloggerfy, tack vare dom så hittade jag sidan MyLoveBasket.com. Det är en sida med kläder för både män, kvinnor och barn. Jag fastnade för några av deras Tröjor och det finns måååånga att välja mellan ;)

Av EliDa - 17 maj 2012 09:05

 


En natt hade jag en dröm. Jag drömde att jag gick längs en strand tillsammans med Gud.
På himlen trädde bilder ur mitt liv fram. Jag såg på varje bild två par fotspår i sanden: Ett par var mina och ett par var Guds.
När den sista bilden syntes såg jag tillbaka på fotspåren. 
Jag upptäckte då att många gånger under mitt liv fanns endast ett par fotspår. Jag såg också att att detta var under de mest ensamma och svåra stunderna i mitt liv.
Detta bekymrade mig mycket och jag frågade Gud om detta. -"Gud, du sa när jag en gång bestämde mig för att följa dig, att du skulle gå med mig hela vägen. men jag ser att det under de svåraste tiderna i mitt liv fanns det bara ett par fotspår.. Jag förstår inte varför du lämnade mig när jag behövde dig som mest?
Gud svarade: " Mitt kära barn. Jag älskar dig och skulle aldrig överge dig. Under tiden av svårigheter och prövningar då du bara ser ett par fotspår, Då bar jag dig"
Författare okänd  
                                               

Av EliDa - 17 maj 2012 07:05

Nu kan man tjäna pengar på bloggen genom att skriva sponsrade inlägg från Bloggerfy, riktigt bra!

Tycker dom är värda en liten "like" på Facebook, vad tycker ni?

Välkommen


Välkommen till mitt lilla krypin. Här klottrar jag om min vardag som trebarnsmamma varvat med en massa foton, några recept, lite pyssel och annat skojigt.

   

Dåtid:

Det sista jag skrev:

Jag bloggar om....

Nutid:

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2012 >>>

Arkiverat:

Hur många hittar hit?

Leta efter

Jag Läser:

Fråga mig

0 besvarade frågor

Fotoutmaning

 

 

Gästbok


Skapa flashcards