Direktlänk till inlägg 24 mars 2011
Du behöver:
Kaka:
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 g smält margarin
Glasyr:
2 1/2 dl florsocker
4 msk smält margarin
3 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
Kokos eller strössel
Gör så här:
* Vispa ägg och socker pösigt, häll i mjölken, sedan mjölet, blanda med bakpulver, vaniljsocker och kakao, sist tillsätter du det smälta margarinet.
* Häll smeten i en smord form
* Grädda i mitten av ugnen 225 grader 10- 15 min
* Ta ut kakan och bred på glasyren medans kakan ännu är varm garnera med strössel eller kokos
* Skär i rutor när kakan kallnat
Tiden springer iväg, vilket gör att jag inte riktigt hinner sitta vid datorn och Blogga. Men ett litet inlägg kommer här för den som vill läsa. Har ledig dag idag efter helgens jobb, rätt skönt. Ungarna sysslar med sitt och har Sportlov. Sen sist jag...
Hade en ledig dag igår, rätt skönt intill helgen så det blir längre sammanhängande ledighet. Tog med mig Emelia till CityGross med bussen och handlade. Sen plockade jag ner alla julsaker i kartongerna och när Krille kom hem fick han hjälpa mig att bä...
Jag har ju faktiskt kommit igång rätt bra, även om det är många låsta inlägg. Men jag är i en svacka nu så jag behöver ventilera. Jag laddar för jobb 16-21, sen är det jobb imorgon dag. Sen får jag ledigt tre dagar, skönt. På måndag har jag körlektio...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 |
9 | 10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
|||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|