Direktlänk till inlägg 6 april 2011
Mandelbotten:
400 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvita
Fyllning:
1 dl socker
3 msk vatten
4 äggulor
300 g smör
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
Blockchoklad att doppa kakorna i
Gör så här:
* Riv mandelmassan fint, blanda i hop alla ingredienser till en smet och spritsa ut på bakplåtspapper* Grädda i175 grader i ca 10-20 minuter (Håll koll under tiden, de skall fortfarande vara lilte sega i mitten)
* Låt svalna innan de tas loss från pappret.
Fyllning:
* Koka samman vatten och socker till en lag, häll det över äggulorna och vispa kraftigt
* Låt det hela svalna, tillsätt sedan det rumsvarma smöret i klickar
* Rör tills du fått en jämn och fin smet
* Smaksätt med vanilj och kakao
* Bred krämen över mandelbottnarna och doppa dem sedan i smält choklad
(För att få ett tjockare lager med choklad, doppa dem två gånger)
Ps: Jag lät kakorna ligga i frysen någon timme innan jag doppade dom i choklad, då stelnade den snabbare
Receptet kommer från Matklubben
Tiden springer iväg, vilket gör att jag inte riktigt hinner sitta vid datorn och Blogga. Men ett litet inlägg kommer här för den som vill läsa. Har ledig dag idag efter helgens jobb, rätt skönt. Ungarna sysslar med sitt och har Sportlov. Sen sist jag...
Hade en ledig dag igår, rätt skönt intill helgen så det blir längre sammanhängande ledighet. Tog med mig Emelia till CityGross med bussen och handlade. Sen plockade jag ner alla julsaker i kartongerna och när Krille kom hem fick han hjälpa mig att bä...
Jag har ju faktiskt kommit igång rätt bra, även om det är många låsta inlägg. Men jag är i en svacka nu så jag behöver ventilera. Jag laddar för jobb 16-21, sen är det jobb imorgon dag. Sen får jag ledigt tre dagar, skönt. På måndag har jag körlektio...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 |
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | |||
11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
|||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | ||||
|