Direktlänk till inlägg 11 januari 2012
Du behöver:
2 dl Lindahls yoghurt, Turkisk eller Grekisk
3 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
½ apelsin eller citron, saft och rasp
Garnering:
Lite rasp från apelsin eller citron
Gör så här:
* Vispa ägg, socker, rasp och saft efter ½ apelsin eller citron pösigt. Använd elvisp, högsta hasighet i minst fem minuter
* Sikta mjöl, vaniljsocker och bakpulver ihop
Blanda växelvis ner mjölblandningen och yoghurten i äggsmeten
* Var noga med att få en jämn och slät deg. Det går att använda elvisp på lägsta hastighet
* Häll i en smord och bröad kakform, ca 1½ liter
* Grädda kakan i 170 grader ca 50 min
* Låt vila i fem minuter innan kakan tages ur formen
* Låt svalna före servering
Garnering:
Strö lite rasp av apelsin eller citron på sockerkakan
Tiden springer iväg, vilket gör att jag inte riktigt hinner sitta vid datorn och Blogga. Men ett litet inlägg kommer här för den som vill läsa. Har ledig dag idag efter helgens jobb, rätt skönt. Ungarna sysslar med sitt och har Sportlov. Sen sist jag...
Hade en ledig dag igår, rätt skönt intill helgen så det blir längre sammanhängande ledighet. Tog med mig Emelia till CityGross med bussen och handlade. Sen plockade jag ner alla julsaker i kartongerna och när Krille kom hem fick han hjälpa mig att bä...
Jag har ju faktiskt kommit igång rätt bra, även om det är många låsta inlägg. Men jag är i en svacka nu så jag behöver ventilera. Jag laddar för jobb 16-21, sen är det jobb imorgon dag. Sen får jag ledigt tre dagar, skönt. På måndag har jag körlektio...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 | 22 |
|||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|