Direktlänk till inlägg 3 mars 2012
Du behöver (6 pers)
6 äpplen ca 800 g
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver (uteslöt detta och det smakade inget konstigt)
2 msk mjölk
Gör så här:
* Sätt ugnen på 175
* Smält smöret i en kastrull
* Dra från värmen
* Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena och rör om ordentligt
* Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt
* Lägg äpplena i en smord ugnssäker form
* Fördela smeten över
* Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig
* Servera med glass eller vaniljvisp
* Njut!
Gjorde dubbel sats av smeten för den första omgången såg så liten ut, men det blev nästan för mycket så kanske lagom med 1½ om man tycker det verkar lite. Vi varvade äpplen med kanel och sockerblandning, blev väldigt gott. Den här pajsmeten kommer jag absolut använda mig av nästa gång jag vill göra paj.....så god
Receptet hittade jag på Matklubben och heter ursprungligen Bittes äppelpaj
Tiden springer iväg, vilket gör att jag inte riktigt hinner sitta vid datorn och Blogga. Men ett litet inlägg kommer här för den som vill läsa. Har ledig dag idag efter helgens jobb, rätt skönt. Ungarna sysslar med sitt och har Sportlov. Sen sist jag...
Hade en ledig dag igår, rätt skönt intill helgen så det blir längre sammanhängande ledighet. Tog med mig Emelia till CityGross med bussen och handlade. Sen plockade jag ner alla julsaker i kartongerna och när Krille kom hem fick han hjälpa mig att bä...
Jag har ju faktiskt kommit igång rätt bra, även om det är många låsta inlägg. Men jag är i en svacka nu så jag behöver ventilera. Jag laddar för jobb 16-21, sen är det jobb imorgon dag. Sen får jag ledigt tre dagar, skönt. På måndag har jag körlektio...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 |
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
|||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
|||
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
31 | ||||
|