Alla inlägg under augusti 2010

Av EliDa - 22 augusti 2010 09:14

Söndag och det är dags för Ett Foto I Timmen.

Inlägget uppdateras under dagen med fler bilder

  Här hittar du andra som kör E F i T



                             


Tack för besöket och alla kommentarer.



Kommande dagar för E F I T är:

Lördag 4 september och/eller tisdag 14 september

Av EliDa - 21 augusti 2010 21:24

Vi ska ju som sagt lägga in både fjärrvärme och fiberoptik till hösten/vintern här. Därför måste vi dels göra om lite i tvättstugan och gräva upp en bit på baksidan. Så Rickard han håller på med flera project nu så det ska vara klart till Måndag då dom räknar med att sätta igång. Förhoppningsvis ska det vara klart om ett par veckor.

     

Tvättstugan i dagsläget, senare kommer den bli vår huvudentré.


       

Slangen får agera vägvisare för var det ska grävas ner fiberoptik. Vi fixar tomten själva så fixar dom resten utanför. Så nu blev det till att riva upp lite plankor i altangolvet.

Av EliDa - 21 augusti 2010 21:20

   


Jag tävlar om 3 stycken hjärtan från Villes Veranda hos Agnes!

Av EliDa - 21 augusti 2010 20:41

Det fick bli Söderköping och Smultronstället igår, det var väl det barnen helst ville. Vi gjorde oss ingen brådska iväg utan tog det lugnt här på förmiddagen först. Gjorde om Emelias vagn, eller gjorde om är väl fel att säga. Tog ut hårdliften och la i ett mjukt täcke så hon skulle ha det lite ombonat och där låg hon och hade det jättemysigt i lite halvsittande läge. Inget gnäll alls under hela dagen...duktig tjej.

Glass i stora lass åt vi också, jag valde en Casino..mest för nyckelringens skull, måste ju få valuta för pengarna    God men lite väl söt mot slutet, så jag lämnade en del åt getingarna som var på oss i ett...jobbigt men vi överlevde.

 

Glassen lät vi sjunka ner genom att gå omkring lite bland dom mysiga butikerna och gatorna. Isabella hittade ett neonrosa linne med en pingvin på, hon har ett likadant men med en smiley på. Kristoffer fick pengar istället då han inget köpte, kan han spara till det han vill ha istället.


         

Vi åkte sen vidare till Nyköping, där vi åt kinamat på en väldigt barnvänlig kinarestaurang. Fräsch toalett med vettigt skötbord, barnstolar och micro att värma mat i. Vi glömde termosen med varmt vatten till ersättningen i bilen, men det var inga problem att få det av personalen. Jag hade köpt en burk med majs/potatis till Emelia så efter lite flaskmat testade vi den och den gick lite lättare än potatisen här hemma.

Efter maten hade tyvärr affäerna stängt men vi tog en promenad runt city ändå. Det var en härlig kväll, och vi hade verkligen tur med vädret under hela dagen. Sol och hyffsat varmt...inte en droppe regn.

     

Tråkigt nog pajade bilen när vi skulle hem, ljuddämparen lossnade så det var bara att köra i oljud men det gick det med. Vi fick stanna till utanför Norrköping, som tur var hade vi ju vatten kvar. Emelia blev nämligen hysteriskt hungrig, gick inte att trösta henne. Så med en flaska mat kunde vi fortsätta och hon höll sig lugn resten av hemfärden. Väl hemma somnade hon och sov till halv sex ungefär i morse.

Dom stora höll sig skapligt sams, lite småtjaffs men det hör väl till. I det stora hela hade vi en jättefin dag   

Av EliDa - 19 augusti 2010 15:43

Idag är en sån där regnig dag igen, till och från konstant, så trist och tråkigt. Om en stund kommer barnen, Kristoffer har fotbollsträning sen. Men jag vet inte om det är någon idé att skicka iväg honom på det. Jag har ingen vidare lust att stå ute i fukten. Rickard är iväg och handlar så vi kan ha tacó kväll idag (igen) Vi har fortfarande inte bestämt något för imorron, vädret känns ju så osatdigt. Men vi kan inte bara sitta hemma heller, vi har ju faktiskt lovat barnen en dagsresa. Får väl säga som så att det finns inga dåliga väder.....


Jag hoppas bara att min nackspärr hinner släppa, är lite låst i högra axelpartiet. Vaknade till inatt mitt i en dröm och var på väg att vända mig i sängen och kände hur det knäppte till. Det gör ju så ont, jobbigt att vara låst i vissa lägen. Men men, det finns dom som har det värre och det går väl över med lite värmande massageolja och Zon.


Emelia har jag också plågat...med potatis, oh herregud vad hon tycker det smakar illa     Gav henne lite ersättning först så hon inte skulle vara superhungrig, blandade även i lite i potatisen så den skulle bli godare och lösare. Haha, som om det hjälpte, hon antingen knep igen eller gjorde pruttljud så hälften hamnade utanför. Det hon lyckades svälja ner fick hon världens klökreflexer av. Den tog slut i allafall...potatisen, det finns en eller två små iskubsportioner kvar. Får nog testa dom också innan det blir morot nästa omgång. Kanske det går lättare för potatis fick reaktonen: "Mamma, det här kan du äta själv"   


 


Hon behöver dessutom bada, jag har smörjt in hennes huvud med en salva mot skorv. Hon är ju så tunnhårig fortfarande. Ser så tråkigt ut med allt som sitter i huvudet på henne. Få se om det blir lite bättre, annars får vi väl upprepa proceduren.

Av EliDa - 19 augusti 2010 15:35

Idag springs det här, två olika "gubbar" har varit här och kollat hur det ska grävas och installeras. Vi ska ju dra in fjärrvärme och fiberoptik till hösten/vintern. Så lite omplanering av tvättstugan måste göras och vi tänker därför göra om det till våran huvudentré. Jag har svårt att se det framför mig men Rickard tror det blir bättre och mer plats för allas jackor och skor. Då får jag väl lita på honom   


I vanliga hallen kommer vi troligen släppa in gäster som vanligt och så ska vi sätta in garderober under trappen så vi får mer plats för alla ytterkläder vi har till vår, sommar, höst och vinter. Blir ju en del med tre ungar i huset. Appropå kläder har jag idag sorterat ut lite av Emelias urvuxna. jag har sparat undan en banankarton från alla tre som jag vill spara. Sen hittade jag lite klänningar bl.a som Isabella haft så alla kläder hon nu har att växa i ligger nu i olika tvätthögar. Sen ska det sorteras in, lite större storlekar kommer nog hamna i en annan banankartong tills vidare. Det finns liksom inte plats i trådbackarna i våran garderob så jag får lägga in lite i taget.

Av EliDa - 18 augusti 2010 19:57

Det blev nästan för mycket av det goda igår så jag har tagit det lite lugnt idag...med att blogga alltså. Jag har inte haft tid direkt, vi har haft lite annat att göra idag än att stitta vid datorerna. Hade fikabesök imorse av kompisen Anna och hennes son. Sen fick vi för oss att dra iväg till Ikanohuset och Ikea, så det gjorde vi. Där handlade vi haklappar till Emelia, mindre och mjukare att ha så här i början. Lampor blev det tre stycken, eller fyra kanske man kan säga. En att ha ovanför köksbordet, en att ha i taket ovanför diskbänken, en liten touchspotlight att ha vid vattenkokaren, där vi oftast gör maten till Emelia...lite mörkt där med andra ord. Sen fick jag en arbetslampa till min scraphörna. Lite annat smått och gott från Ikea kom också med hem.


Emelia övertalade pappa att följa med till Lindex (han hade pengarna) och där fick hon honom att köpa den söta vita bodyn med hjärtan på och till dom fick hon ett par rosa byxor med gröna hjärtapplikationer på knäna. Den outfiten ska hon ha på Söndag då vi är bjudna på kalas hos Emelias kusin Ludvig som fyller 7 år. Hon kommer bli så fin men jag hoppas hon inte stjäl all uppmärksamhet   

Vi kom även hem med refillkasetter till blöjhinken, en väska till min kamera då jag gav bort min andra. Sen fick Rickard för sig att köpa en EZ-Music som det heter. Det är ett USB man kopplar in i datorn så kan man spela musiken man har i datorn på stereon istället, som t.ex Spotify.


Nu är vi lagom möra i kroppen båda två. Emelia sover i soffan, har ätit en portion gröt och 135 ml ersättning. Hade i lite messmör i den då hon blivit lite trögare i magen sen vi började med lite fastare föda. Det är inte kul att se henne så ledsen och behöva kämpa så för magens skull. Har även köpt hem alvedon och skorvmedel till henne. Hon är ju ganska tunnhårig och skorvet syns så tydligt, ska se om vi kan få den lite med hjälp av det. Det ska testas imorron då det ska sitta i några timmar.

Av EliDa - 17 augusti 2010 22:16

Idag var vi hos samma kompis vi köpte barnvagnen av, vi skulle hämta matstolen till Emelia. Så liten och smidig den är, den jag hade till Kristoffer var större har jag för mig. Vi lät henne provsitta redan där och jag tror minsann hon trindes väldigt bra



Vilken skillnad, hon sitter upprätt och i samma höjd som oss. Hon kan kolla runt sig vad om händer på ett annat sätt. Bara att lägga lite saker på bordet hon kan ha som sysselsättning när jag sysslar med det jag måste göra. Lätt att ta med sig också om vi åker till någon som inte har stol. När hon sen växt ur denna så har vi ju Tripptrappstolen vi köpt av en annan kompis. Är så skönt när man kan ärva/köpa av andra.

Vi fick också en stor papperskasse med kläder, jättefina och mycket användbart. Blir att sortera lite i dagarna, lägga in och plocka ur.

Tack så jättemycket Tessan :)

Välkommen


Välkommen till mitt lilla krypin. Här klottrar jag om min vardag som trebarnsmamma varvat med en massa foton, några recept, lite pyssel och annat skojigt.

   

Dåtid:

Det sista jag skrev:

Jag bloggar om....

Nutid:

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Arkiverat:

Hur många hittar hit?

Leta efter

Jag Läser:

Fråga mig

0 besvarade frågor

Fotoutmaning

 

 

Gästbok


Skapa flashcards